Cursuri Snowboard Initiere
Cursuri Snowboard Progresie
Cursuri Freeride Snowboarding
Cursuri Riding Buddy Snowboard
Snowboard Copii
Snowboardingul este un sport plin de viata care implica o anumita coordonare, dorinta si distractie. Niciodata nu esti singur pe partie! Chiar si atunci cand esti incepator si devi nervos si nerabdator ca virajele nu sunt chiar viraje, derapajul sau frunza devine modul confortabil de dat, cand mai agata cantul iar cazatura o simti in toate oasele si visul de a te da ca ceilalti parca se indeparteaza.
Cu un echipament corect, cateva lectii alaturi de un instructor si o atitudine pozitiva, primele coborari corecte vor aparea in scurt timp si intr-un mod distractiv.
Multi isi insusesc postura de autodidact, youtube-ul sau discutiile pe diverse grupuri par calea cea mai usoara de invatare, dar acest lucru este valabil doar 2% din cazuri. Si in aceste cazuri este necesara o corectare, deoarece apare diferenta dintre a crede ca executi corect si a executa realmente corect.
Mii de incepatori apar anual pe partii, iar acest lucru da dovada ca sportul este in crestere si poate fi practicat de oricine indiferent de varsta.
Vei cadea la inceput, dar nu-ti face griji, zapada este moale. Si noi instructorii am fost incepatori si am trecut prin aceeasi pasi ca si tine.
Odata ce ai cazut, poi sa te ridici si sa continui si numai asa vei reusi. Noi iti vom fi alaturi pas de pas.
Snowboardingul merita tot efortul!
Procesul de invatare face parte din distractie si invers.
Te vei simti ca un Rock Star dupa ce vei face prima ta coborare fluenta, fara cazaturi!
Cum sa te pregatesti pentru o zi pe partie, fie ca esti incepator sau faci asta doar de fun.
Aceste sfaturi utile sunt pentru toata lumea, dar mai ales pentru micii rideri, care sunt in descoperirea bucuriei pe zapada. Toti oamenii sunt diferiti si se adapteaza in mod diferit, este foarte important sa nu ne grabim, mai ales in cazul celor mici.
Zapada, hainele, bootsii, transportul pe cablu sunt un plus de emotie si necesita timp pentru a ne obisnui.
Serviciile noastre de monitorie si explorare se adreseaza unei medii de varsta cuprinsa intre 3 si 60+
Inainte de a incepe lectiile de monitorie trebuie sa va asigurati intotadeauna ca sunteti, sau cei mici sunt, imbracati in echipament adecvat, iar caldura este mentinuta timp indelungat.
Niciodata nu trebuie comparata temperatura de la baza partiei cu cea din varf, precum nici vantul. Conditiile meteo se schimba rapid.
Cateva sfaturi despre echipament, imbracaminte si accesorii snowboard:
- Boots-ii sunt cea mai importanta piesa din snowboarding. O pereche de boots mai mare nu te vor ajuta in absolut nimic, decat o entorsa la glezna in momentul in care ti se va misca piciorul in boot, precum si o pereche de boots mai mici vor avea ca rezultat doar sa-si amoreasca picioarele, iar distractia se va transforma in disconfort. Sunt mituri ca trebuie sa-ti iei bootsii cu 1 nr mai mare decat porti normal! Piciorul trebuie sa stea confortabil dar si fix, orice spatiu de miscare poate sa duca la incheierea sezonului mai devreme decat ti-ai dori.
- Placa de snowboard se alege in functie de inaltime, nr de kg, dar si marimea bootului. Snowboardul poate sa fie ideal atat tehnic cat si ca design, daca bootul iti iese de pe placa cativa centimetri buni … o sa fie bun doar sa derapezi pe calcaie si de facut poze la apres ski.
- Legaturile de snowboard trebuie mereu verificate, mai ales in cazul in care inchiriezi echipamentul. Suruburile trebuie sa fie bine stranse pe board, dar si strapurile – chingile de prindere pe boot. Un strap slabit poate fi o mana rupa sau o entorsa in cel mai bun caz.
- Un MUST in snowboarding este casca!!! Aproape toata lumea poarta casca, asa ca nu ai de ce sa te simti aiurea. Dimensiunea este foarte importanta! Nici prea stransa, dar nici prea larga sa se miste pe cap. In zilele friguroase se poate purta o cagula subtire pentru a te asigura ca fata este mereu calda.
- Ochelarii sau gogglesii sunt foarte buni mai ales in zilele cu vizibilitate slaba, si de asemenea, si in zilele cu soare puternic, protejeaza ochii de patrunderea razelor UV.
- Imbracamintea este necesar sa aiba o impermeabilitate mai mare.
- Imbracamintea interioara, statificarea este cea mai buna modaliate de a regla temperatura corpului. A se evita puloverele din lana groasa sau hanoracele din bumbac. Este mai bine sa porti un fleece care nu-ti restrictioneaza miscarea corpului. Colantii sau lenjeria termica sunt ideali in orice conditii.
- Manusi cu insulatie, impermeabilitate, mai inalte pentru a impiedica intrarea zapezii si pentru a avea mereu mainile calde. O pereche de rezerva, este de asemenea o idee foarte buna!
- Buff sau gulerele tubulare sunt mult mai eficiente decat fularele sau esarfele.
Acestea sunt cateva lucruri importante pentru a-ti asigura siguranta, distractia si invatarea intr-un mod cat mai placut.
Pachet recomandat de Cursuri 1 h Cursuri 2h Cursuri jumatate de zi / Half Day Cursuri Full Day