XPLR Ski Touring

ski touring

© Riders House

Ziua in care ai lasat telescaunul in urma si ai inceput sa explorezi!

 

 

 

 

 

 

Cursuri Ski Touring Initiere

Cursuri Ski Touring Avansat

Ture Ski Touring

Dar exista cateva lucruri care fac ca un ski touring sa functioneze optim si sa ne permita urcarea pe munte fara aluncare.

  1. Dorinta de explorare si planificare corecta a traseului, in conditii sigure. Este bine sa apelezi la serviciile de guiding pentru a te bucura pe deplin de ziua de tura si de dat. Guidingul nu este un baby sitter care te insoteste doar ca nu te simti singur. Acest om cunoaste mult mai bine ca tine acea zona in toate conditiile atmosferice, si detine o cunoatere impecabila a terenului si conditiilor zapezii. Pe parcursul unei zile zapada poate trece prin diverse modificari in functie de precipitatii, vant, soare, etc. Acest lucru este valabil si pe parcursul unei ture. Niciodata n-o sa gasesti acelasi tip de zapada pe o portiune de 500m.
  2. Skiurile de tura –  schiuri folosite pentru deplasare in touring mode.
  3. Legaturile speciale
  4. Pieile – ofera o cantitate uimitoare de tractiune pe zapada.
  5. Betele de tura ajuta la deplasare
  6. Rucsacul si kitul de avalansa

Nivelul de ski freeride, offpiste – avansat. Nu te poti aventura la ski touring daca abia legi cinci viraje. Nu este o discriminare, dar viata are prioritate! Iar toate lucrurile se desfasoara in timp si trebuie parcurse niste nivele in evolutia ridingului.

Inainte de fiecare tura de ski trebuie parcurs un mic curs de initiere si safety.

Cursul acopera ce este ski touring-ul? de am ales ski touring-ul? alegerea skiurilor de tura, dar si a celorlalte componente, si cum se folosesc, lista cu minimum necesar pentru o tura de ski normala, precum si planifcarea turelor si  sfaturi utile de urmat atunci cand conditiile meteo se schimba rapid, notiuni de siguranta, test avalansa dar si educatia locala in avalansa.

Intrarea in zona de explorare poate fi de multe ori descurajanta, un alt tip de echipament, evitarea zonelor predispuse avalanselor, vremea montana si o mie de decizii de luat cu privire la toate aceste lucruri in care un raspuns gresit poate aduce rezultate nedorite.

In zonele offpiste si de explorare este indicat sa intri cu ghizii locali, care au o experienta vasta pe acea zona. Nu te entuziasma ca ai fost de doua ori vara pe acel traseu si tu stii, sau un bun prieten stie zona asa ca merge. Un ghid stie sa gestioneze mult mai bine situatia si poate lua decizii la care tu nici nu te-ai gandit, si te poate indruma spre zone in care sa te bucuri de powder.

Riders House XPLR ofera servicii de ghidare montana specializata in turele de ski. Turele noastre constau intr-o sectiune de programe si cursuri precum si ture private si ture personalizate: cursuri  introductive in ski touring, cursurile de safety si cursurile de avalansa si cursurile destinate celor ce vor a exploreze fiecare varf in parte.

Inca de inceput am experimentat si apartinem noii generatii de rideri si ski touring guiding, care inteleg foarte bine orice tip de teren si orice experienta pe care ti-ai dorit-o sa o experimentezi in afara partiei.

Oferim o varietate de ture de o zi si de mai multe zile, in functie de nevoile si preferintele fiecaruia. Alaturi de noi vei avea ocazia de a-ti spori abilitatile tehnice prin cursurile de incepatori si avansati in domeniul freeride si backcountry sau prin cururile personalizate.

Cursuri de avalansa si abilitatile de explorare a naturii in functie de conditiile meteorogice, in siguranta.

Book Now : Telefon/SMS/WhatsApp +40 724 413 298

Back

© Riders House