Splitboarding

© Riders House

Cursuri Splitboard Initiere

Cursuri Spliboard Avansat

Ture Splitboard

Ziua in care ai lasat telescaunul in urma si ai inceput sa explorezi!

Un sport relativ recent, a inceput ca o modalitate de acces in zonele backcountry, acolo unde telescaunul nu ajunge, intr-un mod mult mai eficient decat o drumetie in bocanci cu rachete de zapada sau in boots.

Istoria splitboardingului este una in devenire.

Cu splitboardul putem ajunge pe varfurile cele mai inalte, in Mecca powderului. Nu putem face rabat la calitate, de aceea echipamentul de splitboard cat si imbracamintea tehnica trebuie alese cu grija si consiliere.

Splitboardingul poate deveni  periculos asa ca ai nevoie de cele mai performante echipamente, deoarece acestea trebuie sa fie apte pentru tura si pentru a te pastra in siguranta in conditii mai putin prietenoase.

Cum functioneaza splitboardul?

Nu este nici ski, nici snowboard!

Dar exista cateva lucruri care fac ca un splitboard sa functioneze optim si sa ne permita urcarea pe munte fara aluncare.

  1. Dorinta de explorare si planificare corecta a traseului, in conditii sigure. Este bine sa apelezi la serviciile de guiding pentru a te bucura pe deplin de ziua de tura si de dat. Guidingul nu este un baby sitter care te insoteste doar ca nu te simti singur. Acest om cunoaste mult mai bine ca tine acea zona in toate conditiile atmosferice, si detine o cunoatere impecabila a terenului si conditiilor zapezii. Pe parcursul unei zile zapada poate trece prin diverse modificari in functie de precipitatii, vant, soare, etc. Acest lucru este valabil si pe parcursul unei ture. Niciodata n-o sa gasesti acelasi tip de zapada pe o portiune de 500m.
  2. Splitboardul – un concept destul de simplu, un snowboard taiat longitudinal ca 2 schiuri, folosit pentru deplasare in touring mode, care se clipseaza si se transforma intr-un snowboard.
  3. Legaturile – calcaiul este mobil si permite deplasarea in urcare.
  4. Pieile – ofera o cantitate uimitoare de tractiune pe zapada.
  5. Betele de tura ajuta la deplasare
  6. Rucsacul si kitul de avalansa

 

Nivelul de riding freeride, offpiste – avansat. Nu te poti aventura la splitboard daca abia legi cinci viraje. Nu este o discriminare, dar viata are prioritate! Iar toate lucrurile se desfasoara in timp si trebuie parcurse niste nivele in evolutia ridingului.

Inainte de fiecare tura de splitboard trebuie parcurs un mic curs de initiere si safety.

Cursul acopera ce este spliboarding-ul? de am ales splitboarding-ul? alegerea splitboard-ului, dar si a celorlalte componente, si cum se folosesc, lista cu minimum necesar pentru o tura de splitboard normala, precum si planifcarea turelor si  sfaturi utile de urmat atunci cand conditiile meteo se schimba rapid, notiuni de siguranta, test avalansa dar si educatia locala in avalansa.

Intrarea in zona de explorare poate fi de multe ori descurajanta, un alt tip de echipament, evitarea zonelor predispuse avalanselor, vremea montana si o mie de decizii de luat cu privire la toate aceste lucruri in care un raspuns gresit poate aduce rezultate nedorite.

In zonele offpiste si de explorare este indicat sa intri cu ghizii locali, care au o experienta vasta pe acea zona. Nu te entuziasma ca ai fost de doua ori vara pe acel traseu si tu stii, sau un bun prieten stie zona asa ca merge. Un ghid stie sa gestioneze mult mai bine situatia si poate lua decizii la care tu nici nu te-ai gandit, si te poate indruma spre zone in care sa te bucuri de powder.

Riders House XPLR ofera servicii de ghidare montana specializata in turele de splitboard. Turele noastre constau intr-o sectiune de programe si cursuri precum si ture private si ture personalizate: cursuri  introductive in splitboarding, cursurile de safety si cursurile de avalansa si cursurile destinate celor ce vor a exploreze fiecare varf in parte.

Inca de inceput am experimentat si apartinem noii generatii de rideri si splitboard guiding, care inteleg foarte bine orice tip de teren si orice experienta pe care ti-ai dorit-o sa o experimentezi in afara partiei.

Oferim o varietate de ture de o zi si de mai multe zile, in functie de nevoile si preferintele fiecaruia. Alaturi de noi vei avea ocazia de a-ti spori abilitatile tehnice prin cursurile de incepatori si avansati in domeniul freeride si backcountry sau prin cursurile personalizate.

Cursuri de avalansa si abilitatile de explorare a naturii in functie de conditiile meteorogice, in siguranta.

Book Now : Telefon/SMS/WhatsApp +40 724 413 298

Back

© Riders House

Splitboarding