Cursuri Freeride Snowboarding

freeride sb

© Riders House

 

 

 

 

 

Nivel riding: Avansat

In aceasta sectiune ne propunem sa exploram si sa ne bucuram de magia freeriding-ului si este dedicata riderilor de nivel avansat, care doresc sa se distreze  la fiecare sfarsit de saptamana sau in cursul saptamanii. Impreuna vom explora cele mai frumoase locuri si ne vom bucura de cea mai buna zapada. Avem ca obiectiv imbunatitrea tehnicii de riding offpiste, freeride, constientizarea gradului de pericole care pot aparea atunci cand iesi in afara partiei, securitatea pe munte, prim ajutor, precum si invatarea folositii echipamentelor speciale de siguranta pentru avalansa, test zapada si recunoasterea tipurilor de zapada si adaptarea turelor in functie de fluctuatiile meteo.

Progresia si modul de abordare a terenului imprevizibil pe care riderii il intalnesc pe parcursului unei ture.  Vom abordara intr-un mod cat mai placut trecerea ridingului de pe partii in offpiste. Aceasta tehnica este folositoare in evaluarea sigurantei offpiste, a capabilitatii fiecarui rider de a explora diverse tipuri de teren si de a evalua optiunile de riding in timp real, cat si tot ceea ce este necesar inainte de a aborda o linie in freeride.

Freeriding-ul  este sufletul sporturilor de iarna. Ideea de Freeride a aparut prima data atunci cand oamenii si-au dat seama cum sa-si fixeze picioarele pe sipci lungi din lemn, pentru a se deplasa mai usor iarna. Descoperind libertatea urcatului si a coborarii in voie, nu s-au mai uitat niciodata in urma!!!

Freeriding-ul este un stil de riding intalnit atat in snowboarding cat si in ski, ce se desfasoara pe teren natural, neamenajat, fara obiective sau regului stabilite. Acesta a evoluat de-a lungul timpului si a luat amploare in prima faza in snowboarding, deoarece lumea skiului a fost foarte mult timp preocupata cu cursele alpine.

In lumea snowboardingului, Freeride se refera in primul rand la zona de backcountry, sau sidecontry, offpiste, si uneori big mountain sau ridingul extrem.

Freeriding-ul incorporeaza diferite aspecte ale snowboarding-ului intr-un stil care se adapteaza la variatiile si provocarile terenului natural, in afara partiei, unde interventia omului nu si-a facut simtita prezenta, cum ar fi elementele din freestyle – tevi half-pipes kickere, totul este natural, fiecare element este creat de natura. Imbinarea tuturor elementelor din snowboarding cu mediul natural ofera libertatea totala, pe care fiecare rider si-o doreste profitand la maxim de orice tip de teren pe care-l intalneste.

Datorita utilizarii zonelor backcountry, freeriderii, sunt mult mai dispusi avalanselor.

Freeriding isi are originile in snowboarding, dar notiunea de freeriding a fost adoptata si in ski, in ultimii ani. Timp de multi ani, echivalentul in ski a freeridingului a fost cunoscut sub denumirea de freeskiing si desemna in mod special, skiul in afara partiei. In 2013 acest termen a devenit oarecum official, cand Freeride World Tour a absorbit Freeskiing World Tour, in programul sau de competite.

Book Now : Telefon/SMS/WhatsApp +40 724 413 298

Pachet recomandat Cursuri 2h  Cursuri jumatate de zi / Half Day  Cursuri Full Day

Back

© Riders House